Φόρμα διαθεσιμότητας

ΦολέγανδροςΣτο κέντρο του Αιγαίου

Η Φολέγανδρος είναι το νοτιότερο από τα νησιά των κάποτε μακρινών, Δυτικών Κυκλαδων. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως το «Μικροσκοπικό Διαμάντι του Αιγαίου» διατηρώντας αναλλοίωτη στο χρόνο την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του. Στο νησί απολαμβάνεις όμορφα ηλιοβασιλέματα. Είναι ένας πραγματικός παράδεισος για περιπατητές που λατρεύουν τη φύση. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο από τις παραλίες του νησιού, το Κάτεργο και το Αμπέλι, με τα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά τους έχουν ψηφιστεί ανάμεσα στις ωραιότερες του κόσμου.

Η Χώρα Φολεγάνδρου Αυθεντική Αρχιτεκτονική & Παράδοση

Τι να πει κάποιος για την απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς Χώρα Φολεγάνδρου; Σκαρφαλωμένη ψηλά στο βράχο η εκκλησία της Παναγίας. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να περπατήσετε τα ανηφορικά ασβεστωμένα φαρδιά σκαλοπάτια με το φιδωτό σχήμα, που ξεκινούν από το Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία της Πούντας. Κατηφορίζοντας από την εκκλησία και φτάνοντας στην Πούντα, συναντάς το μπαλκόνι του Αιγαίου, με θέα που σου κόβει την ανάσα. Αριστερά σου κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, δεσπόζει το μεσαιωνικό Κάστρο που κατοικείται μέχρι σήμερα και διατηρεί ατόφιο το χαρακτήρα του. Από ‘κει πέντε στο σύνολο πλατείες ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια, περιοδικά, τουριστικοί οδηγοί αλλά και site ανά τον κόσμο κατατάσσουν τη Χώρα στους πιο γραφικούς προορισμούς της Ευρώπης. Εδώ χτυπάει η καρδιά του νησιού! Εδώ θα βρείτε και το «Polikandia Hotel».

Η Χώρα Φολεγάνδρου Αυθεντική Αρχιτεκτονική & Παράδοση

Τι να πει κάποιος για την απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς Χώρα Φολεγάνδρου; Σκαρφαλωμένη ψηλά στο βράχο η εκκλησία της Παναγίας. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να περπατήσετε τα ανηφορικά ασβεστωμένα φαρδιά σκαλοπάτια με το φιδωτό σχήμα, που ξεκινούν από το Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία της Πούντας. Κατηφορίζοντας από την εκκλησία και φτάνοντας στην Πούντα, συναντάς το μπαλκόνι του Αιγαίου, με θέα που σου κόβει την ανάσα. Αριστερά σου κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού 200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, δεσπόζει το μεσαιωνικό Κάστρο που κατοικείται μέχρι σήμερα και διατηρεί ατόφιο το χαρακτήρα του. Από ‘κει πέντε στο σύνολο πλατείες ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια, περιοδικά, τουριστικοί οδηγοί αλλά και site ανά τον κόσμο κατατάσσουν τη Χώρα στους πιο γραφικούς προορισμούς της Ευρώπης. Εδώ χτυπάει η καρδιά του νησιού!Εδώ θα βρείτε και το «Polikandia Hotel».

Φωτογραφίες από τη Φολέγανδρο